• mj@morten-jacobsen.com
  • 50551007

Coaching

Min tilgang til coaching og terapi kan bedst beskrives med en (lille) metafor.

Forestil dig, at du vil på vandretur i ødemarken.

Du sætter dig et mål (coaching) for det, du gerne vil opnå med din vandretur. Det kan for eksempel være at nå et særligt udsigtspunkt.

For at nå hen til dit udsigtspunkt, lægger du en plan for din rute (coaching). Det kan være, at dit mål er attraktivt, men at du synes turen ser lang og besværlig ud, og at du derfor ønsker at blive mere motiveret (coaching).

Måske viser det sig, at din manglende motivation eller tro på, at du kan nå dit mål, bunder i nogle tidligere oplevelser, som du først må have bearbejdet (terapi).

Inden du drager afsted, skal du have pakket rygsækken med alt det, du skal bruge undervejs på din vandretur. Det kan være motivation, gå på mod, selvtillid, osv. (coaching), men når du kigger ned i rygsækken, ligger der måske en masse sten, der hindrer dig i at få plads til det, du i virkeligheden har brug for at have med. De sten skal vi derfor have fjernet (terapi).

Nu er du næsten klar til at tage afsted. Det første, vi skal finde ud af, inden vi planlægger turen, er, hvor du er henne. (terapi/coaching).

Når vi ved, hvor du er, kan vi planlægge ruten (coaching). Her er det vigtigt, at vi planlægger ruten, ud fra den person du er, og ud fra hvilke evner du har (coaching). Der skal måske tages højde for vandløb, kløfter, stigninger osv.

Nu er du endelig helt klar til at tage af sted. Alt forløber fint, og du har sådan set ikke brug for mere hjælp. Desværre er ødemarken ikke altid nem at navigere i, og du risikerer at fare vild, så du må have hjælp til at komme tilbage på sporet (coaching).

Det kan også hænde, at ruten, du har valgt alligevel ikke passer til dig, så du får brug for hjælp til at finde en anden rute (coaching). Desværre sker der også nogle gange det, at du i din iver efter at komme afsted, bliver overbelastet og må behandles (terapi).

Der kan opstå skader, der kræver behandling (terapi). Det kan også være udefra kommende begivenheder (en sten i hovedet eller andet), der forhindrer dig i at komme videre, før det har været under behandling (terapi).

I et forløb, hvor du gerne vil opnå forandringer i dit liv, kan der altså være behov for både en terapeut og en coach.

Som terapeut og coach er det vigtigt for mig både at kunne tilbyde dig den coaching og terapi, der skal til for, at du kommer derhen, hvor du ønsker dig.

Derfor har jeg netop også valgt en NLP psykoterapeut uddannelse, da der i denne uddannelse findes de elementer, som jeg skal bruge for at virke som coach.

Der findes mange forskellige former for coach; life coach, karriere coach, stress coach osv. Ligeledes findes der mange forskellige retninger inden for psykoterapi.

Med et udgangspunkt i NLP skelner jeg ikke mellem forskellige former for coaching. Jeg tror på at sætte realistiske mål, og at du har de evner og personlige resourcer, der skal til for at nå dine mål.

Du vil ikke modtage råd, anvisninger eller andet fra mig. Jeg har ikke forudsætning for at være klog på dit liv.

Derimod vægter jeg højt at hjælpe dig til at finde dit mål og din vej derhen. Min coaching og terapi tager derfor udgangspunkt i det, du ønsker at arbejde med, samt finde frem til, hvordan vi bedst muligt kan bringe dine egne evner og dine personlige resourcer i spil.

Det er vigtigt, at det er DIN vej og DINE mål, når du vælger en retning.


Translate »