• mj@morten-jacobsen.com
  • 50551007

Drømmer du om en ny karriere?

  • 0
Coaching

Drømmer du om en ny karriere?

Tags : 

Så er du ikke alene.

Forleden havde jeg besøg af Martin, der er i slutningen af 40’erne. Efter 20 år i samme branche overvejede han nu at skifte karriere og tage en helt ny uddannelse.

En stor beslutning for Martin, som derfor kom til mig med det ønske at blive udfordret på sin drøm og få gennemgået alle muligheder, inden han tog springet.

Vi satte vi os ned og fandt ud af, at Martin store drøm var at gennemføre en uddannelse, hvilket han aldrig havde gjort. Efter kritisk at have gennemgået mulighederne trin for trin fik vi afdækket alle de grå områder i drømmen. På den måde fik vi zoomet helt ind på det bedste og mest realistiske valg for Martin, der trods sin manglende uddannelse kunne trække på sine mange år som frivillig i en idrætsforening.

Til slut kendte Martin præcist både drømmens gode sider og de usikkerhedsmomenter, der var forbundet med et karriereskift. Og på den måde blev han faktisk så sikker i sin sag, at han søgte ind på sin drømmeuddannelse.

Historien om Martin er et godt eksempel på, at vi langt fra alle går gennem livet med den karriere eller det arbejde, vi drømmer om. Faktisk viser en måling fra analyseinstituttet Wilke, at 44 procent af danskerne drømmer om at skifte karriere.

Årsagerne kan være mange. Måske var mulighederne begrænsede, da man var ung og skulle vælge hylde. Det kan også være, at man via sin erfaring i livet har fattet interesse for et andet fag eller måske drømmer om at gøre en forskel.

Der findes talrige eksempler på mennesker, der har foretaget succesfulde karriereskift – også ret sent i deres liv. Baggrunden kan altså være forskellig, men der findes en helt grundlæggende faktor, som ofte er helt afgørende for et vellykket karrierehop.

Du skal arbejde med noget, du virkelig brænder for. Når du gør det, er chancerne for succes også noget større. Du vil simpelthen kunne lægge mere energi i dit arbejde og dermed føle en større glæde.

 

Brænder du for en ny karriere?


Translate »