• mj@morten-jacobsen.com
  • 50551007

For lange to-do lister

  • 0

For lange to-do lister

Ida lavede altid for lange to-do lister med dagens gøremål, og hun var ikke tilfreds før alle gøremål på listen var nået. Ofte betød det at hun var igang indtil sent om aftenen, og hun følte det gik ud over hendes parforhold. Hun følte ikke hun var nem at være sammen med, og skældte ofte sin mand ud.

Ida ville gerne være mere spontan, og blive bedre til at slappe af, fordi det vil gøre hende nemmere at være sammen med.

Det første vi gjorde var at afdække Ida’s værdier, således at hun nu fik et værktøj til, at prioriterer sine opgaver med. Måske vil hun helt undlade at udføre visse opgaver, hvis de dybest set ikke gav hende værdi.

Ida havde et ønske om, at opnå anerkendelse ved at være meget stræbsom, og nå alle punkterne på hendes liste. Vi fandt frem til at hun sagtens kan opnå den anerkendelse ved at sænke ambitionsniveauet. Hun kan ovenikøbet give sig selv anerkendelse for, at være mindre ambitiøs.

Efter 14 dage mødtes vi igen og Ida kunne fortælle, at hun for det meste har droppet listerne helt, og når hun endelig laver lister er de meget kortere. Hun har heller ingen problemer med, at gemme enkelte punkter til dagen efter.

Ida var blevet gladere og nemmere at omgås, fordi hun nu tog mere afslappet på alle de gøremål, hun førhen mente hun skulle nå.


Translate »