fbpx
Et karriere skift er en stor beslutning for mange. Man skal forlade alt det, man kender og er god til for at kaste sig ud i noget helt nyt. Det kan virke så skræmmende for nogen, at de afholder sig fra det, selvom de føler sig fastlåst i deres nuværende karriere.
Der kan være mange forhold, du skal tage hensyn til, når du vil foretage et karriere skift og her har jeg samlet 5 gode råd, du kan tage med i dine overvejelser om et karriereskift.

#1 Find ud af hvad du brænder for.

Det kræver ofte mere af dig, at skifte karriere end det krævede, da du valgte din karrierevej første gang. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du virkelig brænder for. Tænk eventuelt på noget du har foretaget dig, der virkelig tændte ilden og motivationen. Det kan være, det er den retning, du skal søge din nye karriere.

#2 Hav styr på økonomien.

Den største hindring for de fleste når de skal foretage et karriereskifte, er økonomien. Du er sikkert allerede godt sat med en god indkomst og faste terminer, der skal betales. Et karriereskifte kan være forbundet med en periode under uddannelse på SU og det kan være efterfulgt af en periode, hvor du må tage til takke med en lav startløn. Det kan derfor være en god ide at spare op over en periode og have godt styr på, hvordan din økonomi vil se ud inden du foretager skiftet.

#3 Find ud af hvad du kan bygge videre på.

Det er en rigtig god ide. at basere dit karriereskifte på erfaringer du allerede har. Det kan være erfaringer med konkrete opgaver fra dit job, eller det kan være erfaringer fra frivilligt arbejde du har udført. Hvis du ikke kan finde disse erfaringer i din tidligere karriere, kan du eventuelt gennemfrivilligt arbejde søge de erfaringer og kompetencer, der kan bringe dig i en anden retning.

#4 Tematiser dit karriereskifte.

Er du blevet 50 år og finder ud af, at drømmen er at blive professionel fodboldspiller, kan det godt være, at du brænder for det, du synes du har styr på økonomien og du engang var topscorer på dit lokale lilleputhold, da du var barn. Chancerne for at du får succes med dit karriereskifte, er nok alligevel ret små. Du kan dog eventuelt tematisere dit karriereskifte. Det vil sige, at du kan se på alle de muligheder, der er for en ny karriere eller job omkring fodboldverdenen. Træner, holdleder, materialeforvalter, greenkeeper, fysioterapeut, massør, agent, mentaltræner…, lige pludselig bliver mulighederne uendelige, for en karriere i den verden du brænder for.

#5 Det er aldrig spildt.

Skulle du ende med at vende tilbage til din oprindelige karriere, vil forløbet med et karriereskifte på ingen måde spildt. Du vil opdage, at den tid du har brugt på afdækning af dine præferencer, ekstra uddannelse og tillæring af nye kompetencer kan give dig nye muligheder, du ikke tidligere har været opmærksom på. Muligheder der kan give dig motivationen og arbejdsglæden tilbage.

Bonus tip: Hav dit bagland med.

Har du en partner og måske børn er det vigtigt, I er fælles om beslutningen. Et karriereskifte berører hele familien og hvis du møder modstand, fra dit bagland kan det blive endog meget vanskeligt at gennemføre et succesfuldt karriereskifte.

Held og lykke med dit karriereskifte. Der findes mange der med succes, har skiftet karriere, så hvorfor skulle du ikke også kunne…?