fbpx

Mentaltræning

Den typiske atlet har mellem 6 og 15 træningspas om ugen hvor teknik, taktik og fysik fintunes til at opnå de bedst mulige resultater. Alligevel tilskriver rigtig mange atleter de mentale færdigheder som de vigtigste for at de opnår deres resultater.

Mentale færdigheder i konkurrence

Mentale færdigheder er det der gør dig i stand til at få det optimale ud af din fysiske træning i konkurrence situationen og dermed udnytte dine evner på bedst mulig vis. Det kan være manglende motivation eller tro på at du kan vinde. Det kan være præstationsangst eller nerver. Det kan være komplekser over for en bestemt modstander eller bane, eller det kan være du lader dig distrahere for let under konkurrence eller du lader dårlige oplevelser med eksempelvis hotel, rejse, omklædning eller andet distrahere dig og stjæle din koncentration.

Mentale færdigheder under træning

Mentale færdigheder er også vigtige under træning. For at få mest mulig ud af de mange timer du bruger på træning er det vigtigt at du også her er fuldt tilstede og 100% motiveret. Er du ikke 100% motiveret og tilstede under træningen, kan du ikke presse dig selv nok eller de tekniske færdigheder du træner vil simpelt hen ikke blive indlært tilstrækkeligt. Hvis der er tale om taktisk træning vil taktikken simpelthen ikke blive lagret og husket godt nok.
Uanset hvad der er tale om vil det påvirker dine resultater i konkurrence.

Mentale færdigheder mellem træning og konkurrence

Mentale færdigheder kan også være vigtige når der ikke står konkurrence eller træning på programmet. Det kan handle om evnen til at balancere de krav der bliver stillet til dig som eliteidrætsudøver og ønskerne fra familie og venner om at du deltager mere i sociale arrangementer. Det kan også være balancen mellem studier og idrætskarriere der kan volde problemer. Som eliteatlet er du i langt højere grad presset på disse parametre og det kan til tider være krævende at få det hele til at gå op i en højere enhed.
Det kan også være at hændelser i dit liv får stor indvirkning på dit idrætsliv. Det kan være kulturchok hvis du må flytte til en ny klub, måske ovenikøbet et andet land. Det kan være kærestesorger, forældres skilsmisse, dødsfald i familien, eller andre alvorlige begivenheder der påvirker dine resultater på kort eller lang sigt.

Mentale færdigheder i forbindelse med skader og formdyk

Alle atleter kommer ud for perioder hvor der er skader eller formdyk, som påvirker dine resultater. skaderne kan ovenikøbet give unødvendige traumer der vil hæmme dig når du igen står i lignende situationer. Både skader og formdyk kan ende i en negativ spiral hvor motivationen falder og tvivlen om hvorvidt du kan komme tilbage på dit tidligere niveau begynder at snige sig ind. Det kan trække skades perioden i langdrag, føre til følgeskader hvis du er dårlig genoptrænet. Det kan også føre til at et formdyk varer længere og bliver dybere end nødvendigt.

Har du brug for mentaltræning?

Nogen atleter har de mentale færdigheder der skal til for hurtigt at klare alle de udfordringer livet og idrætskarrieren byder dem. De er ofte ret lette at spotte, for det er dem du finder på sejrsskamlerne.
Der er dog ingen grund til at give op hvis du ikke er født med de mentale færdigheder, for de kan læres og trænes endda med langt mindre indsats end det der kræves for at du kommer i tilstrækkelig fysisk form.
Hensigten med mentaltræning og coaching er at skabe en retning mod dine mål i alt hvad du foretager dig i dit liv.
Når du påbegynder et målrettet mentaltræningsarbejde, vil du føle en større motivation til at nå dine mål og du vil opnå en større fokus og dedikation i både konkurrence og træning.
Du vil få nogle værktøjer til at forhindre dig i at lade dig distrahere under konkurrence og træning.
Du vil også kunne lægge eventuel uhensigtsmæssig adfærd på hylden og derved bevarer en større koncentration under træning og konkurrence.
Skriv til mig for at få et spørgeskema der vil afsløre dit behov for mentaltræning.

Mentraltræningsforløb

Er du interesseret i et mentaltræningssforløb?

Forældreworkshop

Måske er en forældreworkshop lige noget for jer.

Mentaltræning for ungdomsspillere

Se nærmere herunder.
w

Forældrecoaching

Som forælder skal du være bevidst om at din rolle.

Teamudvikling

Det allervigtigste er, at alle trækker i samme retning.

Kontakt

ADRESSE

Klokkens Kvarter 92,
5220 Odense SØ

TELEFON