fbpx

Mentaltræning for ungdomsspillere

Ungdomsspillere har om muligt endnu flere udfordringer at forholde sig til end den voksne idrætsudøver. Samtidig med idrætten er der som regel også skole der skal passes. De unge er i en vigtig udviklingsfase i deres liv. Unge idrætsudøvere er ofte mere autoritetstro, end voksne, og ser mere op til de voksne der er i deres liv. De er under indflydelse fra lærere, trænere, leder i deres klub, holdkammerater, klassekammerater og ikke mindst deres forældre.

Heldigvis klarer de fleste det rigtig fint, men måske kan nogen af disse forhold vække genklang.

Manglende evne til at overføre træning til konkurrence

Det er ikke udsædvanligt at unge atleter har svært ved at overføre deres træning til konkurrence situationen.

Dit barn er for hård ved sig selv når det fejler

Alle begår fejl – og især unge talenter. Det er en del af det at blive dygtigere og mestre nye færdigheder. Desværre er nogen idrætsudøvere meget hårde ved sig selv når de begår fejl. Det kan ofte have stor indflydelse på deres præstation og medvirker måske at det samlede resultat bliver endnu dårligere end den enkelte fejl kan retfærdiggøre.

Manglende motivation

Det kan være en kæmpe udfordring for unge atleter at jonglere en hverdag med skole, idræt, venner, familie og måske ovenikøbet lange transporttider.

Det kan i værste fald føre til et totalt karrierestop, allerede inde karrieren er kommet rigtig igang.

Manglende motivation er den suverænt største årsag til frafald blandt unge idrætsudøvere.

Drillerier

Nogen børn og unge idrætsudøvere oplever drillerier. Kilden til drillerierne kan være holdkammerater, modstandere, trænere eller sågar andre forældre. Der kan både være tale om decideret mobning. Der kan også være tale om en hård omgangstone på holdet eller at træneren har en særlig jargon, som nogen kan have svært ved at håndtere.

Uanset hvilken form drillerierne antager, kan det være et problem for den det går ud over og et problem der skal tages alvorligt.

I sportsverdenen er det desværre ikke altid muligt at snakke sig til rette med mobberen eller kilden til drillerierne. Her er det vigtigt at give den unge idrætsudøver nogen værktøjer til at modstå og ikke lade sig påvirke negativt.

Mentale færdigheder i forbindelse med skader og formdyk

Alle unge kommer ud for perioder hvor der er skader eller formdyk, som påvirker deres resultater. Skaderne kan ovenikøbet give unødvendige traumer der vil hæmme dig når de igen står i lignende situationer. Både skader og formdyk kan ende i en negativ spiral hvor motivationen falder og tvivlen om hvorvidt du kan komme tilbage på dit tidligere niveau begynder at snige sig ind. Det kan trække skades perioden i langdrag, føre til følgeskader hvis du er dårlig genoptrænet. Det kan også føre til at et formdyk varer længere og bliver dybere end nødvendigt.

Nogen unge har de mentale færdigheder der skal til for hurtigt at klare alle de udfordringer livet og idrætskarrieren byder dem. De er ofte ret lette at spotte, for det er dem du finder på sejrsskamlerne.

Der er dog ingen grund til at give op, for mentale færdigheder kan læres og trænes endda med langt mindre indsats end det der kræves for at du kommer i tilstrækkelig fysisk form.

Har du eller dit barn nogen af de udfordringer der er nævnt så ring eller skriv for at høre hvordan jeg kan hjælpe.

Mentraltræningsforløb

Er du interesseret i et mentaltræningssforløb?

Forældreworkshop

Måske er en forældreworkshop lige noget for jer.
w

Forældrecoaching

Som forælder skal du være bevidst om at din rolle.

Teamudvikling

Det allervigtigste er, at alle trækker i samme retning.

Kontakt

ADRESSE

Klokkens Kvarter 92,
5220 Odense SØ

TELEFON