fbpx

Det behøver ikke være en katastrofe at blive fyret.

Gennem en lang karriere oplever mange på et tidspunkt at blive fyret.

En fyring er ofte en hård oplevelse at komme igennem og vil da også typisk blive efterfulgt af en ret nedtrykt periode.

Jeg har selv oplevet at blive fyret et par gange, senest lige før sommerferien. Længere tids mangel på opgaver var den naturlige forklaring.

En fyring behøver dog ikke være noget skidt. Ofte kan det bringe én ud af et fastlåst billede af, hvem man er, og hvad man skal med sit arbejdsliv, for pludselig at øjne helt nye og spændende karrieremuligheder. Hvis man er heldig, kan det også hænde, at andre ser nogle muligheder i én, man ikke selv er klar over.

For mig var det at realisere en lang drøm om at blive selvstændig. En drøm, jeg før erkendte, jeg ikke havde modet til selv, at hoppe ud i. Min fyring betød, at jeg fik det skub, der skulle til.

I sportens verden er fyringer snart mere reglen end undtagelsen, men en fyring er en fyring, og også trænere og sportschefer kan blive hårdt ramt, når de bliver fyret.

For leden læste jeg i tipsbladet.dk en rigtig god artikel om Carsten V. Jensen, der fortæller om, hvordan han ikke længere bar nag over fyringen i FCK i 2014. Tværtimod er han nu taknemmelig over de nye muligheder, det har givet ham.

Et af de spørgsmål, jeg sikkert vil stille dig i et Outplacement forløb er;

“Hvis du kunne beskæftige dig med lige præcis det, du har lyst til, hvad skulle det så være?”

Det åbner for et helt nyt perspektiv på arbejdslivet. Det behøver ikke betyde, at du ender med at vælge noget helt andet, men det betyder, at du vælger aktivt og tager hånd om din egen situation.

Netop det at gøre noget aktivt, og ud fra dine egne kompetencer vælge, hvad du vil fokusere på, bevirker, at du føler, du har kontrol over processen, og at du kan gå til virksomhederne med en følelse af, at du har nogle kompetencer, som er værdifulde for dem.